Fri fragt på alle ordrer!
  • We are open! 8am-7pm Daily
  • +1 (605) 475 6968
  • 400 Broad St, Seattle, WA 98109

Tænd op i bålet og skru op for hyggen

Der findes næsten ikke noget mere hyggeligt, end at sidde omkring et bål og riste snobrød eller skumfiduser. De fleste forbinder dette med hytteture og lejrskoler, men det behøver det ikke begrænses til. Hos HØ Stål hjælper vi gerne med løsninger til, at I kan få bål i haven. Det behøver ikke være et simpelt hul i jorden, I lige har gravet alt for hurtigt. Hos HØ Stål kan I få flotte og speciallavet bålfade eller bålringe i cortenstål, som vil stå flot i enhver have.

Hvad er forskellen på et bålfad og et bålsted?

Et bålfad i cortenstål er blevet populært hos mange danskere, fordi det har charmen ved at have bål i egen have. Samtidig kan et bålfad placeres lige hvor du vil. Du kan derfor også flytte det alt efter vind og vejr, hver gang du planlægger at tænde op. Om vinteren kan du for eksempel have et mindre bål på terrassen, når resten af haven ligner et vinterlandskab.

Et bålsted er et permanent sted i haven, du indretter til bålplads. Det vil ofte inkludere en mindre udgravning for at gøre plads til bålstedet, som du derfor ikke kan flytte rundt på. Har du i sinde at lave bål i haven på denne måde, er det vigtigt, at du orienterer dig grundigt for placeringen af dine naboer. Røgen fra bålet skal gerne genere naboerne mindst muligt. Dertil er det også en god ide at sikre den lille bålplads, så den er sikker for hele familien. Det gælder især, hvis der er mindre børn i familien. Hos HØ Stål kan du finde en løsning til begge.

Tænd og sluk dit bål sikkert

Hvis man ikke har været spejder som barn (eller generelt været et udemenneske), er det ikke sikkert, du ved, hvordan man tænder op i et bål. Hvad end du vælger et bålfad eller en bålring i cortenstål fra HØ Stål til haven, er det godt at vide, hvordan du på forsvarlig vis kan få gang i flammerne.

En ting du allerede godt kan glemme, det er tændvæsken. Det er alt for farligt at bruge til bål i haven.

Du skal blot bruge en håndfuld kviste og almindeligt brænde, som du stabler op i en lille pyramide.

Ved at lave det lille pyramidebål af brændet, sikrer du, at der er rig mulighed for ilten at komme til. Det gør det nemmere at tænde op, og varmen fra bålet er en lille smule bedre end andre metoder. Når du har fået gang i ilden, er det vigtigt at holde den i live. Det gør du bedst med lige store stykker brænde, som du lægger ovenpå ilden uden at kvæle den.

Når bålet skal slukkes, kan du enten lade det brænde ud eller hælde vand over det. Sørg for, at alle glæder er slukket, inden du forlader din bålplads.

Lav snobrød og andre lækkerier over bål i haven

Med varme fingerspidser og knitrer fra bålet i baghaven er det på tide at finde sammen om den familiehygge, som vi hos HØ Stål også sætter pris på. Det er lige gyldigt, om det er et bålsted eller en bålring i cortenstål, du kan altid lave flere forskellige retter mad over bål. De klassiske snobrød og ristede pølser er et hit hos de fleste børnefamilier.

Hvis du anskaffer dig de rette gryder, kan du altid koge supper eller gryderetter over bål. Langt de fleste simreretter kan du altid lave over bålet i haven. Der findes flere forskellige kogebøger over, hvilke retter der er nemmest og sjovest at lave over bål i haven.

Bålfad og bålringe i cortenstål fra HØ Stål

Har du set dig varm på tanken om at få et bål i haven? I så fald skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Hvis vores mål og design på vores bålfad eller bålring i cortenstål ikke passer hjem til din have, hjælper vi gerne til at finde en anden løsning efter dine mål. 

Hos HØ Stål er vi godt klar over, at ingen haver er ens. Derfor skal din kommende bålplads heller ikke nødvendigvis ligne din nabos. I fællesskab finder vi en løsning, der får dig til at se frem til weekenden og alt for mange snobrød.

© 2023 Hø Stål - en del af Hørby Østergaard
Skabt af
wpgo.dk

Få 10% rabat

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag en rabatkode med 10% på din næste ordre.

Skriv dig op her